Holstebro Baptistkirke
Holstebro Baptistkirke -> Om os -> Om os -> Hvad er baptister    Share

Menighedens historie

Hvad er baptister img_system/navi_prev_000000.png

Formål for Holstebro Baptistkirke.

Vores persondata politik.

Hvad er baptister

• Vi er en del af hele den verdensomspændende kristne kirke og bekender troen på den ene Gud som Fader, Søn og Helligånd.
  • Vi fastholder nødvendigheden af personlig tro på Jesus Kristus og efterfølgelse af ham.
  • Vor endegyldige autoritet i tro og liv er Jesus Kristus, som han er åbenbaret i Bibelen, og som han ved Helligånden er til stede i sit folk.
  • Vi anderkender Det Gamle såvel som det nye Testamentes skrifter som den vigtigste autoritet, når det gælder kendskab til Guds åbenbaring i Jesus Kristus.
  • Ved menigheden forstår vi, et fællesskab af troende, som fejre nadver sammen.
  • Vi praktisere kun troens dåb til Kristi legeme.
  • Vi fastholder, at hver enkelt lokal menighed må have ansvar for og frihed til at finde ud af, hvad Kristus vil med dens liv og arbejde.
  • Vi lægger vægt på det almindelige præstedømme, som betyder at ethvert menighedsmedlem er kaldet til tjeneste; nogle menighedsmedlemmer kaldes til at udøve lederskab på det åndelige område, en opgave, der altid opfattes som en tjeneste.
  • Vi tror, at den fælles overgivelse, som udtrykkes i dåb og ved medlemsskab af den lokale menighed, også må føre til et bredere partnerskab mellem menighederne overalt, hvor det er muligt.
  • Vi tror, at enhver kristen er kaldet til at vidne om Jesu Kristi herredømme, og at kirken som en del af Guds Rige må tage del i alt, hvad Gud gør i verden.
  • Vi fastslår nødvendigheden af at bevare samvittighedesfriheden, og derfor accepterer vi indbyrdes forskelle.
  • Vi går ind for adskillelse af kirke og stat, begrundet i tanken om Kristi eneherredømme og ønsket om religionfrihed.
  • Som kristne lever vi i håbet om Kristi endelige komme i herlighed og hele skaberværkets forvandling.

Udarbejdet af EBF 1994 til hjælp for de lokale menigheder.

Debat omkring homoseksuelle

Der har i den seneste tid været megen debat omkring vielser og velsignelse af homoseksuelle i de dansk kirker, og i den anledning har også Baptistkirken i Danmark taget stilling til hvordan man vil forholde sig til det spørgsmål, det er udmundet i følgende udtalelse fra Landsledelsen.

Citat: „Homoseksuelle bør omfattes med samme kærlighed og respekt som ethvert andet menneske. Ægteskabet er dog, ifølge bibelen, en relation mellem en mand og en kvinde. I bibelen findes ikke belæg for at vie to mennesker af samme køn, hvorfor landsledelsen ikke anbefaler menighederne at vie eller velsigne homoseksuelle par“.

Vi er i Holstebro Baptistkirke af den holdning, at vi vil følge Landsledelsens anbefaling, og ikke vil velsigne eller vie homoseksuelle.

Har du lyst til at vide mere om vores menighed og hvad vi står for, så kontakt os.

Dato  17-01-2015img_system/navi_next_000000.pngTop

ma ti on to fr