Vi er en del af hele den verdensomspændende kristne kirke og bekender troen på den ene Gud som Fader, Søn og Helligånd.
Vi fastholder nødvendigheden af personlig tro på Jesus Kristus og efterfølgelse af ham.
Vor endegyldige autoritet i tro og liv er Jesus Kristus, som han er åbenbaret i Bibelen, og som han ved Helligånden er til stede i sit folk.
Vi anderkender Det Gamle såvel som det nye Testamentes skrifter som den vigtigste autoritet, når det gælder kendskab til Guds åbenbaring i Jesus Kristus.
Ved menigheden forstår vi, et fællesskab af troende, som fejre nadver sammen.
Vi praktisere kun troens dåb til Kristi legeme.
Vi fastholder, at hver enkelt lokal menighed må have ansvar for og frihed til at finde ud af, hvad Kristus vil med dens liv og arbejde.
Vi lægger vægt på det almindelige præstedømme, som betyder at ethvert menighedsmedlem er kaldet til tjeneste; nogle menighedsmedlemmer kaldes til at udøve lederskab på det åndelige område, en opgave, der altid opfattes som en tjeneste.
Vi tror, at den fælles overgivelse, som udtrykkes i dåb og ved medlemsskab af den lokale menighed, også må føre til et bredere partnerskab mellem menighederne overalt, hvor det er muligt.
Vi tror, at enhver kristen er kaldet til at vidne om Jesu Kristi herredømme, og at kirken som en del af Guds Rige må tage del i alt, hvad Gud gør i verden.
Vi fastslår nødvendigheden af at bevare samvittighedesfriheden, og derfor accepterer vi indbyrdes forskelle.
Vi går ind for adskillelse af kirke og stat, begrundet i tanken om Kristi eneherredømme og ønsket om religionfrihed.
Som kristne lever vi i håbet om Kristi endelige komme i herlighed og hele skaberværkets forvandling.
Udarbejdet af EBF 1994 til hjælp for de lokale menigheder.
Vi er i Holstebro Baptistkirke af den holdning, at vi vil følge Landsledelsens anbefaling, og ikke vil velsigne eller vie homoseksuelle.
Har du lyst til at vide mere om vores menighed og hvad vi står for, så kontakt os.
PERSONDATA - Privatlivspolitik
Holstebro Baptistmenigheds kontaktoplysninger:
Menighedsrådsformand:
Hanna Ringgaard
Godrimvej 9 Sir,
7500 Holstebro
Tlf.: 41 83 29 01
Mail. ringgaard@post.opasia.dk
Dataansvarlig:
Kontakt Person: Marianne Pedersen Tlf.: 25341815 Mail. holstebro.baptistkirke@gmail.com
Holstebro Baptistmenighed
Valdemar Poulsens Vej 18
7500 Holstebro
Kasserer:
Morten Grarup
Långawten 30, Grønbæk
8643 Ans By
Tlf. 23 43 49 39
Mail: info@silkeborgbogforing.dk
Kirkens adresse:
Valdemar Poulsens Vej 18
7500 Holstebro
cvr. 30772962
Mail: holstebro.baptistkirke@gmail.com
Indledning
Af hensyn til borgernes sikkerhed sætter GDPR (General Data Protection Regulation) (Eller kaldet Databeskyttelsesforordning) med ikrafttrædelse d. 25 maj 2018 faste rammer og regler for indsamling, opbevaring og behandling af persondata.
Da Holstebro Baptistmenighed er en ”religiøs organisation” anses alle persondata, som menigheden ligger inde med og håndterer, som ”særligt følsomme”. Holstebro Baptistmenighed er derfor forpligtet til at udvise stor omhu og ansvarlighed i håndteringen af disse data og sikre, at de ikke falder i uvedkommendes hænder, og at de kun anvendes til lovlige formål.
Omhu og ansvarlighed skal udvises af enhver, som i kraft af sin relation til Holstebro Baptistmenighed kommer i berøring med persondata, således at ingen adresse- eller kontaktlister må videregives til personer, der ikke selv er opført på listen.
Dine rettigheder
Data, som Holstebro Baptistmenighed registrerer om dig, er din personlige ejendom. Derfor har du ret til fuld indsigt i, hvad der registreres, hvordan, af hvem og hvorfor dine data bruges, ligesom du har ret til at få dine data slettet, så vidt det ikke strider mod gældende lov eller en legitim og mere tungtvejende interesse.
Sker der ændringer i data, menigheden har registreret om dig, f.eks. navn, adresse, mailadresse, telefonnr., eller ønsker du data slettet, bedes du meddele det til Holstebro Baptistmenighed, som har pligt til at sikre, at dine data er rigtige og ajourførte.
Hvilke data registreres?
Holstebro Baptistmenighed indhenter, opbevarer og behandler en række personlige data om:
1. Medlemmer
2. Øvrige kontakter, som ønsker at være tilknyttet Holstebro Baptistmenighed
3. Data om frivillige
4. Data om økonomiske bidragsydere
5. Data om deltagere i arrangementer og smågrupper
6. Modtagere af eksterne nyhedsmails
7. Data om medvirkende i gudstjenester
For 1.-5. indsamles navn, adresse, telefonnummer og mailadresse.
For 1. indsamles desuden fødselsdag, dåbsdag, samt evt. ægtefælle og vielsesdag efter personens eget ønske
For 4. indsamles også cpr.nr. hvis skattefradrag ønskes.
For 6. indsamles kun navn og mailadresse
For 7. Indsamles der navn, telefonnr. og mailadresse
Der indsamles altid kun oplysninger, som er nødvendige for Holstebro Baptistmenighed virke eller for opfyldelse af gældende lov. Endvidere indhentes ”børneattest” for frivillige, der har med børn og unge at gøre.
Hvad bruges dine data til?
Oplysninger om personers navn, adresse, telefonnummer og mailadresse bruges til menighedens kontakt til de pågældende samt i forbindelse med tilbud om kommende arrangementer o.l.
Oplysninger om medlemmers fødselsdag, dåbsdag samt evt. ægtefælle og vielsesdag anvendes udelukkende af Holstebro Baptistmenighed i forbindelse med kontakt mellem menigheden og den pågældende.
Holstebro Baptistmenigheds primære kommunikation til medlemmer, frivillige og øvrige kontakter foregår pr. mail, der sendes ud som Bcc og kun til dem som har givet samtykke.
Navn, telefonnr. og mailadresse oplysningerne i forbindelse med medvirkende i gudstjenesten bruges til intern brug i Holstebro Baptistmenighed. Navne/efternavn vil dog blive anført på de afkrydset tilladelser.
Holstebro Baptistmenighed må ikke indsamle, registrere og behandle disse data uden lovhjemmel. Lovhjemmel kan enten være en legitim interesse, således at Holstebro Baptistmenighed kan identificere sine medlemmer, eller samtykke fra de registrerede personer. Endvidere kan lovhjemlen være lov, som pålægger Holstebro Baptistmenighed den pågældende registrering eller databehandling.
Fremtidige og nuværende medlemmer og øvrige kontakter er og vil blive bedt om at udfylde en særlig formular med de nødvendige oplysninger. Denne formular er samtidig samtykke til registrering og databehandling efter Holstebro Baptistmenighed retningslinjer.
Samtykke til at registrere og behandle data om børn under 15 år af medlemmer eller øvrige kontakter skal gives af forældrene. Børn fra 15 år skal underskrive sammen med forældre.
Hvem deles data med?
Holstebro Baptistmenighed videregiver medlemmers og bidragsyderes navne og kontaktoplysninger til Silkeborg Bogføring (SB), som varetager indsamling af CPR nr. i forbindelse med indberetning til SKAT af økonomiske bidrag, hvis man ønsker skattefradrag. Der henvises til databehandleraftale med SB.
Der videregives ikke data til andre instanser end SB uden forudgående samtykke fra den/de person/er, det drejer sig om.
Menigheden videregiver følgende oplysninger til Baptistkirken i Danmark (BID) om menighedens ledelse, medlemsforhold (døbte, optagde og dødsfald), mærkedage, adresseliste og regnskab.
Hvordan opbevares data?
De data, Holstebro Baptistmenighed registrerer, opbevares primært digitalt Holstebro Baptistmenigheds dataansvarlige på pc med kode, med backup i skyen, og med opdaterede sikkerhedsprogrammer. De data, som opbevares fysisk, ligger i aflåst skab eller tilsvarende. De data, som opbevares fysisk (dvs. medlemsprotokollen og referater, Medlemshåndbog, fotos m.m. i arkivet, samt samtykkeerklæringer m.m.), ligger i aflåst skab eller tilsvarende.
Hvor længe opbevares data?
Persondata må kun opbevares så længe det er nødvendigt, eller så længe det er et lovkrav, eller indtil den registrerede anmoder om at få sine data helt eller delvis slettet.
Det indebærer, at data om personer med økonomisk mellemværende med Holstebro Baptistmenighed opbevares indeværende år plus 5 år efter at relationen er ophørt jfr. Bogføringsloven.
Medlemmers, frivilliges og øvrige kontakters navne og adresser m. v. slettes på Holstebro Baptistmenigheds medlems- og adresselister umiddelbart efter, at relationen til Holstebro Baptistmenighed er ophørt.
Samtykkeerklæringer opbevares, indtil relationen til Holstebro Baptistmenighed ophører, eller indtil samtykket tilbagekaldes.
Børneattester opbevares, indtil attestens gyldighed udløber, eller indtil relationen til Holstebro Baptistmenighed ophører.
Visse data kan ikke umiddelbart slettes, f.eks. navneoplysninger i referater.
Visse data kan ikke umiddelbart slettes. Det gælder data i menighedens medlemsprotokol samt data, der gemmes på papir i menighedens arkiv. I arkivet gemmes referater, medlemshåndbog, programmer og fotos m.v.
Indsigelse og klagemulighed
Hvis du i Holstebro Baptistmenighed datahåndtering ser brud på datasikkerheden eller misbrug af data, skal du i første omgang rette henvendelse til menighedsrådet eller den dataansvarlige kontaktperson.
Bliver der ikke rettet op på forholdet, kan klage indgives til Datatilsynet, Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby, telefon 3319 3200, e-mail: dt@datatilsynet.dk
Ændringer
Bestyrelsen vil løbende revidere denne privatlivspolitik, når lovgivningen eller Holstebro Baptistmenigheds situation kræver det. Den til enhver tid gældende version kan hentes på Holstebro Baptistmenigheds hjemmeside www.holstebrobaptistkirke.dk på undersiden Om os.
Holstebro d. 24/5 2018
Menighedsrådet for Holstebro Baptistmenighed
Revideretdato: d. 14/2 2021, d. 11/3 2023
Torben Roulund, der overrakte os den store bog som Bernhard Korsbro omhyggeligt havde udfyldt. Rektor Erik Christensen bragte Baptistsamfundets hilsen, og redaktør Arnold Andersen fra „Baptist“ var til stede og skrev om dagens begivenheder.
Lys i mørket
Vestjyllandskredsen - eller Baptisternes vestjyllandskreds, som med tiden blev Holstebro Baptistmenighed - går helt tilbage til ca. 1964, men ligger indenfor mange nulevendes erindring. Men kredsen blev for 25 år siden til en selvstændig menighed.
Det er en fortælling om hvordan en flok Baptister fra forskellige steder i landet fandt sammen, og arbejdede sammen, for at erobre et forsømt område på vort frikirkelige landkort. Og deres samarbejde, udholdenhed og offervilje kan stå som et lysende eksempel for kristne hvorsomhelst.
Det er også data om to Baptistmenigheder som i nogle år fungerede som „rugemødre“ for menigheden. Det drejer sig om Brande Baptistmenighed fra 1863, og Viborg Baptistmenighed fra 1947, som tog varmt imod de tilflyttede Baptister. Vi skal tilbage til 1960erne for at finde rødderne til vestjyllandskredsen.
Kreds og menighed
I 1970 var vestjyllandskredsen blevet så stor, at man tænkte alvorligt på større selvstændighed - fra Viborg Baptistmenighed - og den 5. september havde man møde i Holstebro med pastor Grarup og Brandemenighedsråd. Man talte om kredsbestyrelse og økonomi og erfaringer fra andre menigheder, men de videre forhandliger blev udsat til et senere møde.
Med hensyn til medlemskab af kredsen skelnede man mellem
kredsmedlemskab og menigheds-medlemskab. Der var et lille tilløb til „åbent medlemskab“, men det blev ikke ført ud i praksis.
Pastor Grarup holdt Gudstjeneste en gang om måneden i Holstebro, hvor man lejede sig ind i „Laden“. De øvrige søndage klarede kredsens medlemmer selv. Kredsen blev selvstændig 1. januar 1971.
Løsningen med lejede lokaler duede ikke i det lange løb, og man begyndte at se sig om efter andre muligheder i Holstebro. Allerede i 1972 havde man stiftet en byggefond, og man så sig om efter et passende hus eller grund. Det blev det sidste, man foretrak, og man henvendte sig til Holstebro kommune for at forsøge at få en grund tildelt. Det lykkedes. Ifølge det endelige skøde af 31. oktober 1975, overdrager Holstebro kommune parcelen matr. mb af Særkærgårds jorder, vederlagsfrit til kredsen. Parcellen er på 4012 kvm. og byggemodnet med el og vand. Det vakte naturligvis stor glæde i kredsen, og man begyndte at arbejde for at få en kirkebygning på grunden. Man indhentede tre forskellige tilbud, men vinderen blev „Hellebo huset“ fra Vejle i en lidt ændret udgave.
Ny kirke
Tirsdag den 12. oktober 1976 blev grundstenen lagt til den nye kirke. Den første sten blev muret af menighedens forstander Bernhard Korsbro, den anden af kredsens forhandlingsleder, Gunnar Andersen, og den tredje af byggeudvalgets formand Peter Jørgensen.
Derefter kom det til at gå stærkt med byggeriet. Den 1. november 1976 blev kirken rejst, og den 25. november afleverede byggefirmaet kirken som „lukket hus“. Så tog menighedens folk fat på at udføre de mange detaljer, som menigheden selv skulle udføre, og som man sparede penge ved. Der var flere indenbys og udenbys venner som gav en hånd med i denne opgave.
Den 6. marts oprandt den store dag hvor man kunne indvie den nye kirke. Der kom repræsentanter fra såvel Holstebro kommune som Baptistsamfundet og to af byens folkekirker. Det var den dag generalsekretær Knud Wümpelmann overrakte os en smukt indbundet Bibel, en gave fra Bibelselskabet.
Året efter, den 5. marts 1978, fik kirken et orgel. Det blev købt som „byggesæt“, og Bendt Hylleberg og Svend-Eric Holm-Nielsen tog sig af opstillingenaf orglet og det fine højtalerkabinet.
Den 7. marts – næsten på 5 års efter indvielsen af kirken - kom så menighedens selvstændighed. På den dag fik menigheden overrakt den nye protokol med 42 navne indskrevet, nogle fra Brande- tiden og resten fra Viborg-tiden. Det var Viborgs menighedsleder.
Nu er der gået 25 år siden selvstændigheden, og vi siger Gud tak for de år hvor vi fik lov til at arbejde med i vingården.
Siden 15. februar 1998, har menigheden ikke haft nogen lønnet præst, men Kristian Sørensen har taget del i arbejdet sammen med en flok trofaste medlemmer.
Uddrag af Jubilæumsbogen 2007